scriu cu lumina si vorbesc in culori

May3rd

Aventura Continua…

A fost odata ca niciodata , ca de n-ar fi nu s-ar povesti, a fost ziua de 1 mai 2010. Zi planificata de catre noi ( eu, Ina, Florin si Vlad plus Adi ) s-o petrecem in Delta Dunarii, mai precis in localitatea Letea . Vlad este originar din Sulina iar de la bunici a ramas o casa in satul Letea. Bineinteles, planurile au mers snur pana au inceput sa fie puse in practica. Vineri, 30 Aprilie trebuia sa plecam din Constanta in jurul orei de 10 dimineata. Joi seara s-a aflat ca partenerele baietilor enumerati mai sus au refuzat sa mai vina deoarece lipsea apa curenta si w.c-ul in casa 🙂 . Apoi, Florin si Vlad au inceput sa dea inapoi , desi facusem toate cumparaturile necesare ( carne pt gratare cat sa ajunga la 10 persoane plus celelalte alimente si bauturi ).

Vineri dimineata Florin a mers sa-l ajute pe un prieten comun incercand sa traga de timp ca sa renunt si eu la calatorie ( ultimul vaporas din Tulcea catre Sulina pleaca la 13:30 ) iar noi ne-am adunat la ora 11:30 iar din Constanta am reusit sa plecam pe la ora 12:00 si un pic (Eu , Ina si Florin , Vlad si Adi plecand cu 30 minute inainte ) . Toate bune si frumoase, am ajuns pana la 3-4 km de Tulcea, biletele pt vaporas erau deja luate de catre Vlad cand … am facut PANA !!! Am incercat sa umflam roata, nici-un rezultat, am pus rezerva cat se poate de repede ( as spune ca intr-un timp record ), am intrat in Tulcea, aici am mai gresit drumul de 2-3 ori si am ajuns dupa ce plecase vaporasul deja…

Faleza din Tulcea

Ne-am pus si am mancat ceva la un restaurant de pe faleza apoi baietii au inceput sa caute o barca care sa ne duca spre Delta. Barci diferite ( de la cele de pescari la cele de croaziera) , preturile de la 500 ron in sus ( cele pescaresti in care nu am fi incaput nici pe uscat ). Vlad a dat peste o ruda care lucreaza pe o salupa care duce turistii din Tulcea in Delta , care initial ne-a cerut 200 eur apoi a lasat pana la 600 ron. Ne-am sfatuit si am acceptat, am coborat mai intai bagajele, am urmat si noi si … La Drum !

Cum glumeam noi ca ziua nu s-a terminat si pentru ca Legile lui Murphy sunt universal valabile, barca a avut probleme cu motorul, nereusind sa parasim portul Tulcea desi am plecat si oprit de 3 ori (se infunda filtrul de benzina al motorului ). A fost sunat proprietarul salupei care a venit cu o alta , am trecut in cealalta salupa si am pornit spre Letea. Pe drum cel care conducea salupa a observat ca indicatorul de benzina nu scadea de la full deloc asa ca a sunat proprietarul ca sa afle ca de fapt el nu functioneaza si ca e foarte posibil sa ramanem fara benzina ( trecuseram de ultimul peco de pe apa cu 10 km in urma ). S-a decis sa mergem la risc si ne-am continuat calatoria , am ajuns in final la Letea, am facut primul gratar de vreo 2 ori ca nu ne-a ajuns jarul si ne-am pus la somn, obositi dupa drumul deloc lipsit de peripetii.

letea

A doua zi am facut o vizita in padurea Letea, rezervatie protejata. Vremea a fost cu noi, daca ploua puteam spune ca am venit degeaba. Ne-am plimbat prin padure, unele zone erau inundate, Vlad spunea ca in aceasta perioada a anului se intampla frecvent ca nivelul apei pe canalele din delta sa fie ridicata asta ducand la infiltratii.

letea

Padurea Letea

in padurea Letea

in padurea Letea

in padurea Letea

in padurea Letea

in padurea Letea

in padurea Letea

Deoarece singurul vaporas din Sulina spre Tulcea pleaca la ora 7:00 dimineata ar fi trebuit sa plecam din Letea pe la 3-4 dimineata ( Ina si Adi trebuiau sa ajunga la munca luni dimineata ) am plecat ca sa innoptam in Sulina , acasa la Vlad.

apus in delta

Totul a decurs ok duminica dimineata, am ajuns la “rapida” (asa se numeste vaporasul care merge mai repede decat cel numit ” pasager”, “rapida” parcurge distanta Sulina – Tulcea in 1,5 h fata de cele 3 h ale ” pasagerului” ), am coborat in Tulcea , am ajuns la masina lui Florin si acolo am observat imediat ca oglinda de pe partea dreapta era sparta si atarna in cabluri ( cineva incercase sa o scoata, n-a reusit si s-a spart). Un taximetrist mi-a spus ca pusese capacul de la oglinda la locul lui pt ca era pe jos. Apoi a sunat Adi si ne-a informat ca 2 zile masina lui a stat cu pozitiile aprinse dar ca totusi dupa vreo 10 minute a pornit. Drumul Tulcea – Constanta a fost monoton, datorita rotii de rezerva viteza a fost constanta in jurul a 60 km/ h asa ca am reusit sa si adorm :).

Aventura a continuat pt unii dintre noi insa nu se poate detalia.

loading..

Comments

 1. May 3rd, 2010 | 06:43

  :).
  Tare

 2. May 3rd, 2010 | 08:55

  Super aventura 🙂 Imi aduc aminte de vremurile in care pateam si noi tot felul de necazuri si planul nu mergea asa cum vroiam noi. Dar daca totul ar fi mers ca pe roate, poate ca nu ar fi fost atat de interesant si ar fi ramas in amintiri doar ceva de domeniul banalului!

 3. May 3rd, 2010 | 08:58

  Asa este Nicu, daca era totul perfect uitam deja cum a fost. Pataniile scrise cred ca sunt cam 20 %, le-am scris pe cele de care mi-am amintit la 2 dimineata cand am scris articolul. Ar mai fi fost si cele omise voit, prietenii stiu de ce 🙂

 4. May 15th, 2010 | 14:48

  […] sa plec in delta de 1 Mai am postat niste poze de “Making Of” ale unei sedinte pe care am intitulat-o […]

Leave a reply