scriu cu lumina si vorbesc in culori

Mar14th

Lectie libera de fotografie in Constanta

In prafuitul orasel de provincie au poposit de ieri sub auspiciile f64 cam 40 de studenti ai scolii de arte din Bucuresti plus doi dintre profesorii lor : Paul si Mihaela Agarici . Programul iesirii / lectiei din orasul de pe malul pontului (a)euxin este pe site-ul mai sus amintit (cam aiurea totusi perioada aleasa pentru iesirea in Constanta,primavara se lasa asteptata… ). Domnul Agarici este vesel si pus pe glume (unele fara perdea dar gustate de cei din jur ). Aseara domnul Aga ne-a explicat despre regula treimii de aur,iluminarea subiectului,etc. Astazi s-a purces la drum (cei 40 de studenti din Bucuresti plus cam 20 de fotografi entuziasti din Constanta ). Traseul (la care am participat) a fost : Hotel Tineretului (BTT) – Piata Ovidiu – CatedralaCazino . La Cazino s-a zacut destul e mult,am inghetat asa ca impreuna cu Stefan si Florin (a.k.a Goof) ne-am retras (erau si oarecare semne de ploaie ). In drum spre masina am fotografiat o intrare intr-o casa interbelica in care doar ce intrase un tigan (nici nu-l prinsesem in poza ) si din gangul de la intrare s-a auzit o voce :” Ce plm ma fotografiezi ma!” . Reactia nu a fost singulara, lui Stefan un preot i-a facut cruce asupra aparatului si l-a afurisit un pic sustinand ca i-a mai atras atentia odata sa nu-l fotografieze (cine stie in timpul carei stari bahice ). Concluzia : E o placere sa fotografiezi pe meleagurile noastre …

p.s : Cine mai gaseste asemanari dintre pozele urmatoare si cu alte cel putin 50 luate din unghiuri asemanatoare are un suc de la mine !

moscheie

posta

22 decembrie

catedrala sfintii Petru si Pavel, CT

loading..

Comments

 1. March 14th, 2009 | 17:09

  Dacă ?n “prăfuitul orăşel de provincie” (?n viziunea arogantă a capitaliştilor bucureşteni) pre nume Constanţa, “e o plăcere să fotografiezi pe meleagurile noastre…” 😆 , atunci ce să mai zic de, cu adevărat, ?nglodatul sat-orăşel Bălţi din nordul Basarabiei?!
  Dacă pe malul Pontului (A)euxin auzi răcnete de genul: “Ce, pula mea, mă fotografiezi, mă!”, atunci, la Bălţi, dacă te aventurezi prea detaşat cu Nikon-ul, auzul ţi se poate intoxica cu şi mai multe ?njurături şi trimiteri la origini, cele mai multe dintre ele ciripite ?n limba tovarăşului Lenin.

  Iată, ?n acest sens, doar 2 probe:
  1. http://ionurusciuc.wordpress.com/2008/11/18/da-fa-oleaci-di-rasariti/
  2. http://ionurusciuc.wordpress.com/2009/03/03/tragikomedii-suta-la-suta-eletorale/

Leave a reply