scriu cu lumina si vorbesc in culori

Jan18th

Despre filtre de protectie,Uv,etc

A fost odata ca niciodata un baiat care avea un aparat foto. Baiatul a poftit la un filtru de protectie a obiectivului asa ca a comandat unul de la un magazin online ( numele magazinului este inspirat de la un grup de fotografi americani din San Francisco ,grup care l-a avut fondator si pe celebrul Ansel Adams . v-ati dat seama de numele magazinului,nu? ). Sosindu-i filtrul,baiatul observa ca e plin de puncte lucioase care nu se stergeau. Vazand aceasta,baiatul trimise filtrul de protectie inapoi si comanda un filtru Uv (cel mai scump din oferta magazinului). Venind si filtrul Uv, ce sa vezi ,punctele erau din plin prezente si aici (dar povestea nu este despre lupta cu punctele lucioase). Intreband un angajat al magazinului ce e cu punctele i se raspunse ca asa sunt toate filtrele si ca punctele sunt normale ,ele aparand de la tratarea chimica a sticlei (baiatul nostru a vazut si filtre impecabile,dar asta e o alta poveste).Baiatul nostru a trimis si acest filtru uv inapoi si a cerut unul fara puncte sau banii, asa ca a 2-a zi a primit prin curier un plic,in care se afla … alt plic in care se regasea contravaloarea filtrului in bani.

Si-am incalecat o sea si v-am spus povestea mea. (ar fi si o concluzie a povestii : evitati sa va cumparati filtre,obiective si alte obiecte de sticla de pe net ,preferabil ar fi sa le luati din magazin ,baiatul din poveste a platit transportul de cateva ori a obiectelor / banilor si la sfarsit a fost pe minus cam multicel )

loading..

Comments

 1. xtrmaniac
  January 18th, 2009 | 22:09

  Am si eu o istorisire….chiar funny. Am achizitionat si eu un Sony H50 online de la emag. dupa ce a venit pachetul am inceput sa testez aparatul asa cum citisem pe forumuri si acum aveam si ocazia unui manual in romana. Desi ptr ei shoot sau record e acelasi lucru cu inregistrare. Si am ajuns la o problema spinoasa modificarea unor parametrii cum ar fi ISO, Focus, in modurile P, A, S si M.
  Cam asa suna problema: Am o mica dilema cu aparatul foto Sony DSC-H50B. Cand sunt in modul P, S, A se pare ca nu pot sa selectez pe rand decat 1 valoare de ISO, 1 valoare de F si o valoare de EV si in functie de mod, o valoare de S. Este ok asa sau trebuie facute cateva setari din meniu?? In cazul focalizarii am numai Multi AF si Center AF. Nu stiu cum sa selectez Flexibile Spot AF, Semimanual Focus si Manual Focus.
  De cate ori vreau sa schimb ISO acesta devine din ce in ce mai mare ca valoare si nu o pot reduce.
  Am apelat si la alte forumuri cele care avea ca subiec H50. Raspunsuri? au fost ceva de genul: aparatul are multe feature-uri…obisnuieste-te cu el, sau am aparatul de 2 luni, dar nu-mi mi-am pus intrebarea asta.
  De cum am identificat problema am sunat la emag: nu ma pot ajuta ptr ca nu au aparatul ca sa facem teste in paralel si nu au nici cartea tehnica. Le-am trimis-o pe email dar fara succes. Nu am pierdut timpul am suna la Suport SONY. Prima intrebare a fost: v-ati inregistrat apratul la noi? Da, desi nu sunt obisnuit sa fac asta, dar de data asta a fost o exceptie. Dupa o discutie lunga cu cel de la Sony a ramas sa ma duc la o firma autorizata din orasul sa il repare. Am sosit acolo si mi-au spus direct ca il trimit la bucuresti…ok…dar nu se poate face nimic? ei nu pot decat sa-l trimita acolo pentru ca este in garantie. In fine, obisnuit ca in Romania sa aduci un vraf de hartii, le-am adus si eu pe ale aparatului. Concluzia? nu puteau sa-l trimita ptr ca nu aveam stampila pe certificatul de garantie. Asta a fost o lovitura sub centura. Le-am zis ca pe factura spune ca l-am achizitionat acum 1 sapt…imi pare rau nu va pot ajuta fara stampila pe certificat.
  A trebuit sa astept 4 zile pana a sosit certificatul de la bucuresti, stampilat…asta ptr ca l-am trimis eu, altfel mai asteptam cica vreo 2-3 sapt…no comment.
  A sosit certificatul, ma duc din nou la acea firma autorizata si mi-l impacheteaza si-l trimit la bucuresti…in urmatoarea sapt ma suna unul, cica de la SONY sa a intrebe despre aparat, pentru ca din punctul lui de vedere aparatul functioneaza. Dupa ce am stat cam 2-3 ore adunate in acea zi la telefon cu individul respectiv, cu un ton al conversatiei nu tocmai prietenesc se pare ca s-a lasat induplecat…pe banii mei…sa faca un test.
  L-am sunat dupa 3 zile si a spus ca are o problema aparatul, adica rotita de reglaj (iti da de gandit la cat de bune sunt echipamentele in Romania) si ca sa inteleg ca nu stie toate echipamentele pe de rost si in fine…cred ca era greu sa isi ceara scuze. Ce m-a amuzat, era faptul ca, sunt singurul care a remarcat o astfel de problema…cine stie cati mai sunt in situatia asta…da…trist…foarte trist.

Leave a reply